Telermaat is de grootste en breedste boomkwekerij toeleverancier van Nederland.

De Kennisorganisatie op het gebied van Gewasbescherming, Biologie, Substraat en Meststoffen

Telermaat heeft een  historie vanuit Zundert van bijna 70 jaar in de Brabantse boomkwekerij en aardbeienteelt. In Boskoop levert men al meer dan 30 jaar aan boomkwekerij bedrijven in de regio. Inmiddels is Telermaat al weer meer dan 5 jaar actief in Oost Nederland met een uitvalsbasis op het bedrijf van Twenthe Plant in Hengelo. Telermaat is een bedrijf met een uitgebreide brede voorraad en een krachtige logistiek. Elke boom- en aardbeikweker kan voor het complete pakket aan materialen bij ons terecht. We voeren geen mechanisatie in de vorm van machines. Door de aanwezigheid van meer dan 10 boomkwekerij- en aardbeispecialisten rekenen we onszelf tot een van de grootste kennisorganisaties op ons vakgebied.

Boomkwekerij

Aardbeien

Landbouw en Tuinbouw

Techniek

Bent u na het bekijken van deze website nieuwsgierig naar ons bedrijf of naar een of meerdere van onze producten neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Al 70 jaar de specialist

in de Boomkwekerij en aardbeienteelt

Boomkwekerij

Telermaat is vast verbonden aan de boomkwekerij sector. Van stekpoeder tot kluitmateriaal voor de grootste laanbomen, voor het hele assortiment kunt u bij Telermaat terecht. Met importen uit onder andere Bangladesh, China en India hebben we een groot internationaal inkoop netwerk. Een hoge kwaliteit van adviezen, producten en logistiek zijn voor ons kernwaarden. Verpakking (potten en trays) is onze grootste productgroep gevolgd door meststoffen en gewasbescherming. Telermaat mag zich met recht de grootste en breedste boomkwekerijtoeleverancier van Nederland noemen.

Aardbeien

Van ouds her is de fruitteelt een belangrijke sector voor Telermaat. Langzaam is het hard fruit verdrongen door de zacht- en houtig klein fruit sector. Telermaat stond aan de wieg van de gecontroleerd vrijkomende meststoffen en ons bedrijf heeft in deze wereld toonaangevend veranderingen weten door te zetten. Nu voedselveiligheid en duurzaam telen meer dan ooit belangrijk zijn brengt Telermaat op het gebied van biologische bestrijding steeds meer oplossingen

Techniek

Telermaat doet van oudsher geen installatie techniek en of machines. Toch hebben we een belangrijk groeiende activiteit in ons bedrijf op het gebied van het aanleggen van containervelden en het bouwen van gootsystemen, tunnels en foliekassen. De laatste twee jaar hebben we op deze tak sterk geinvesteerd en inmiddels mooie projecten kunnen maken. Met Pati Holland hebben we een eigen dochter bedrijf dat hoogwaardige kas folie vanuit Italie rechtstreeks in de Nederlandse markt zet.

Land- en tuinbouw

Naast de genoemde takken is Telermaat actief bij akkerbouwers, veehouders, glastuinders en vollegronds groentekwekers. Door de samenwerking in Holland Fyto heeft Telermaat een uitermate goede positie in de gewasbeschermingssector. Ook op het gebied van meststoffen en zaaizaden is Telermaat een sterke innovatieve marktpartner.

‘Leverancier van groei’

Missie en Visie

Telermaat streeft ernaar de grootste en breedste boomkwekerij toeleverancier van Nederland te zijn. De aardbeisector is de tweede maar minstens net zo belangrijke tak. Door sterke advisering en kwalitatief hoogwaardige producten willen we de productie van onze klanten naar een hoger en beter plan brengen. We noemen onszelf niet voor niets;

‘Leverancier van groei’

Team
Telermaat ademt groen en bindt graag mensen met een ‘groene’ mindset aan haar bedrijf. We zijn blij met een innovatief team die vanuit de groene gedachte onze klanten in de breedste zin des woords ondersteunen.
Telermaat moet bovenal een fijn bedrijf zijn om voor te werken.

Schrijf je in voor

Onze nieuwsbrief