FERTILPOT® – Lichtgewicht, duurzaam en milieuvriendelijk!
2 juni 2023Kaliumfosfiet toegelaten in de boomkwekerij!
9 juni 2023Voorkom Echte Meeldauw in aardbeien met Fado als krachtige basis!
Ontdek een chemievrije oplossing om Echte Meeldauw effectief te bestrijden zonder residu op de vruchten! Met wekelijkse preventieve behandelingen van 300-400 ml Fado per 100 liter water activeert u het afweermechanisme van de plant via de salicylzuurroute. Fado stimuleert de afweerreactie van de plant en heeft een brede werking tegen verschillende ziekten en plagen. Daarnaast zorgt Fado voor betere houdbaarheid en vochtbehoud bij sla, en verhoogt het de weerstand tegen Botrytis.
Volg een eenvoudig schema met Fado om de concentratie salicylzuur op te bouwen en voeg indien nodig Serenade toe voor curatieve behandeling. Voor trips en wittevlieg kunt u Botanigard wp of Velifer toevoegen, beide veilig voor biologische bestrijding.
Ontdek de voordelen van Fado, Serenade, Botanigard wp en Velifer in aardbeienteelt: geen residu, niet schadelijk voor biologische bestrijding en 100% biologisch.
Ontdek het ideale schema voor aardbeienteelt met Fado:
Begin met 3 bespuitingen van 300 ml Fado per 100 liter water (maximaal 4 liter/ha) met een uitvloeier, met een interval van 7 dagen om de concentratie salicylzuur op te bouwen. Na deze 3 bespuitingen is de concentratie op het juiste niveau en kunt u overschakelen naar een interval van 10 dagen voor nog 2 behandelingen.
Bij zichtbare meeldauwvlekken voegt u 500 ml Serenade toe aan de bespuitingen voor een curatief effect tegen sporen en schimmeldraden.
Als u last heeft van trips of witte vlieg, kunt u bij elke Fado-behandeling 65 gram Botanigard wp of 75 ml Velifer per 100 liter water toevoegen. Deze producten zijn veilig voor biologische bestrijding en ondersteunen de bestrijding van trips en witte vlieg door roofmijten.
Geniet van de voordelen van Fado, Serenade, Botanigard wp en Velifer in aardbeienteelt: geen residu, niet schadelijk voor biologische bestrijding en 100% biologisch.
Bron: WUR-artikel “Werken aan weerbaar en productief gewas”